1

Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

Kiss Ádám a hatásos előadásról és a színpaddal való kapcsolatáról mesél.

2

A te témád, a te üzeneted

Kiss Ádám arra biztat, hogy olyan témát és főüzenetet válassz, amivel könnyen tudsz azonosulni. Ha te élvezed az előadásodat, akkor a közönséged is élvezni fogja.

3

Kezdés előtt: utolsó simítások

Tudnod kell, honnan hova szeretnél eljutni az előadásodban. A memorizálás során az előadás mérföldkövei lesznek számodra a mankók.

4

A jó kezdés fél siker

Egy erős felütéssel nyert ügyed van: megalapozza az egész előadásodat, továbbá segít felkelteni a közönséged érdeklődését irántad és a téma iránt.

5

A kibontakozás

Kiss Ádám szerint a mondanivalódat össze kell tudnod foglalni hat szóban. A belső üzeneteidet fokozatosan adagold a közönségnek az előadásod során.

6

A befejezés, a wow élmény

A befejező rész az az élmény, amivel a közönségedet útjára engeded, amit rólad és az előadásodból hazavisznek. A lezárásod legyen maradandó!

7

Urald a testedet beszéd közben!

Humoristaként Kiss Ádám naponta foglalkozik a színpadi jelenléttel. Segít megérteni, hogy a testbeszédeddel miként tudod alátámasztani és mélyíteni a tartalmadat.

8

Szemek és szavak

Kiss Ádám elmondja, miként teremts és tarts fenn kapcsolatot a közönséggel szemkontaktus segítségével. A szavak embereként segít, hogyan fejleszd a szókincsedet, a hangodat.

9

A lámpaláz a barátod

Kiss Ádám a színpadi jelenlét egyik nagy mumusáról, a lámpalázról, és az azzal való küzdelemről mesél. Arra biztat, hogy merj kockáztatni, hiszen – mint az élet minden területén – itt is a komfortzónán kívül kezdődik a fejlődés.

10

Az Énmárka te magad vagy

Kiss Ádám bemutatja a tudatos énmárka alapjait, amit a mindennapokban akkor is építesz magadról, amikor nem is gondolnád.

11

Hozd ki magadból a maximumot!

Kiss Ádám hisz az élethosszig tartó tanulásban; azt javasolja, hogy légy bátor, feszegesd a határaidat, fejlődj, inspirálódj – és minden nap próbáld meg felülmúlni előző napi önmagad.