1

Erről fog szólni a mi MesterAkadémiánk

Gere Andrea és Sauska Krisztián elindít a borok felfedezésének útján, és arra biztat, hogy fogd fel egyszerűen: vegyél két tiszta poharat, két üveg bort és kezdj el beszélgetni róluk!

2

Hogyan indulj el, ha a nulláról kezded?

Kiderül, hogyan válaszd ki az első kóstolásokhoz a megfelelő borokat, és praktikus tanácsokat kapsz a kezdő lépésekhez is.

3

Kóstolj bele!

Andrea és Krisztián elmondják, milyen szempontokra figyelj egy-egy bor kóstolásakor. Nézz, szagolj, ízlelj!

4

Mi van egy jó pohár bor mögött?

Tudd meg, mi történik a szőlőben és a pincészetben! Andrea és Krisztián elmesélik, mennyi munka van egy pohár jó bor mögött.

5

Ismerkedj az üde, friss fehérborokkal!

Az ismerkedést a könnyen megfejthető, könnyed, üde, gyümölcsös fehérborokkal kezdd, mert ezek hozzák közel a borokat a szívedhez!

6

Haladj tovább a testes fehérborokkal!

Szívesen lépnél egyet? Kóstolj hordós érlelésű, komolyabb fehérborokat, és fedezd fel a különbséget az acéltartályos társaikhoz képest!

7

Itt a pezsgők ideje!

Mi a gyöngyöző borok és a pezsgők alapja? Mi a különbség köztük? Mestereink segítenek eligazodni a habzóborok és pezsgők világában.

8

Mit kínálj egy fehérbor vagy pezsgő mellé?

Pezsgőt kovászos uborkával? Igen! Bicsár Attila kreatív chef segítségével könnyen elkészíthető, meglepő ételpárosításokat mutatunk a fehérborok mellé.

9

Következő lépés: a roséborok világa

A fehérek után a kékszőlők kerülnek a fókuszba. Ebben az epizódban a fehér- és vörösborok közötti átmenetet, a rosét – és jellemzőit – ismerheted meg.

10

Könnyed fajtával kezdd a vöröseket!

Tartasz a vörösborok karakteres ízvilágától? Mestereink megmutatják azokat a kékszőlőfajtákat, amelyekből igazán kerek, gyümölcsös borokat találhatsz!

11

Érkezz el a testes vörösekig!

A közös utazás vége a komoly vörösborokhoz vezet. Andrea és Krisztián a három nagy ikonikus kékszőlőfajtát – Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon – és házasításaikat mutatják be neked.

12

Ételek rosék és vörösek mellé!

Fehér húsokat fehérborral, sötét húsokat vörösborral. Molnár Péter chef segítségével ledöntjük ezt a tévhitet, és izgalmas ételeket mutatunk rosék és vörösborok mellé.