1

Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

Nyáry Krisztián betekintést ad kurzusában az olvasás, a történetek és a szavak ránk gyakorolt hatásáról.

2

Mi köze az irodalomnak a sikeredhez?

Miért igaz az a mondás, hogy „nem veszek fel olyan IT fejlesztőt, aki nem olvas szépirodalmat”? Nyáry Krisztián rávilágít, miért érdemes megismerned az irodalom hatásmechanizmusát, és elmondja, hogyan tudod hasznosítani egy bölcsész nézőpontját az üzleti világ bármelyik területén.

3

A nagy félreértés az iskolából

Mesterünk segít megérteni, hogy többségünknél hol csúszik el a viszony az irodalommal, s miért érdemes újragondolni ezt a viszonyt. Tippeket ad ahhoz, mi módon kezdd újra az olvasást, s azt is levezeti, miért érdemes ezt megtenned.

4

A könyvek rejtett ereje

Miként tudod hasznosítani az irodalomba sűrített érzelmi tapasztalatokat a mindennapokban? Nyáry Krisztián megmutatja, hogyan segít az irodalom megérteni a világ működését, s azt is, hogyan fejleszthető az olvasás által az érzelmi intelligenciád vagy a kritikus gondolkodásmódod.

5

Így építs fel maradandó történeteket!

Milyen a klasszikus hármas történetfelépítés? Hogyan változhat meg egy történetet, ha más narratívából meséled? Nyáry Krisztián konkrét példákon keresztül játékosan mutatja be a történetmesélés és perspektívaváltás lehetőségeit.

6

Minden egy történettel kezdődik! Igen, akár a tieddel!

Mindennek és mindenkinek van egy története. Nyáry Krisztián segít, hogy érdekfeszítővé és eladhatóvá tudd tenni a történeteidet – egy Facebook-poszttól kezdve egészen a márkaépítésig. Megmutatja, hogyan exponáld magad történetmesélésen keresztül.

7

A történetmesélés apró trükkjei

Nyáry Krisztián szerint mindent el kell tudnod mesélni 6 szóban. Konkrét feladatokkal segít a tömörítésben, felhívja a figyelmed a szempontváltás képességének fontosságára, miközben elárulja neked saját könyvírási tippjeit is.