1

Erről fog szólni a mi MesterAkadémiánk

Szulló Szabina és Széll Tamás kurzusukban megmutatják, hogyan tudod te is bezárni a különböző évszakok gyümölcseit és zöldségeit egy befőttesüvegbe.

2

Befőzés, de miből?

Érett vagy kevésbé piros? Roppanós vagy puhább? Honnan lehet tudni egy gyümölcsről vagy zöldségről, hogy pont a legmegfelelőbb számunkra a befőzéshez? Mestereink elárulják, honnan szerezd be az alapanyagokat és hogyan készítsd elő őket kezdés előtt. Minden a higiéniánál kezdődik.

3

Ismerd meg a lekvárkészítés aranyszabályait!

Mi az a pektin, és miért ne ódzkodj a gyümölcs héjától? Hogyan válassz cukormennyiséget, meddig érdemes főzni a gyümölcsöt, és el kell-e távolítani a habot a tetejéről? A befőzésnek kevés trükkje van, de mestereink elárulják azokat az ökölszabályokat, amiket viszont be kell tartani.

4

Így készíts házi szörpöt zero-waste szemlélettel!

Ismerd meg, hogyan készülnek a gyermekkorunkat idéző, különleges aromájú, illatos, zamatos házi szörpök, és hogyan tudod készítéskor a fenntarthatóság jegyében a gyümölcs minden összetevőjét hasznosítani.

5

Tedd el a nyári gyümölcsöket a hideg napokra!

Mi a különbség a kompót és a befőtt között? Tanulj meg egész gyümölcsöket tartósítani, hogy aztán télen elő tudd venni őket, amikor híján leszel a friss gyümölcsöknek.

6

Hány formában zárhatsz üvegbe egy paradicsomot?

Mi az az „umami”, amiért mindannyian imádjuk a paradicsomot? Fedezd fel, mi mindenhez kezdhetsz ezzel az egyetlen zöldséggel! Ismerd meg a paradicsomcsepegtetést, a pürésítésen és az aszaláson át egészen a konzerválási technikákig.

7

Válj feketeöves fermentálóvá!

Már a nagymamáink is tudták, hogy az erjesztett ételek jót tesznek az egészségünknek és erősítik az immunrendszert. Itt az idő, hogy te is továbblépj a kovászos uborkák unalmas világán! Tuningold fel a salátákat saját házi készítésű, ízesített ecetekkel!

8

Emeld új szintre Nagyi receptjeit!

Hogyan turbózd fel Nagyi palacsintáját vagy tejberizsét? Mestereink arra biztatnak, kutasd fel a Nagyi-féle kockás receptfüzetet, s ismerd meg először a szabályokat, hogy utána bátran meg tudd szegni őket!