1

Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

2

A fotózás szenvedélye

Mindenkinek a zsebében ott van a kamera, a világ pedig tele van olyan pillanatokkal, amiket le lehet fotózni. Nánási arra biztat, hogy ne csak fejben fotózzunk! Arra bátorít, hogy örökíts meg minél több pillanatot! Keresd meg a saját szenvedélyedet a fotózásban, mert ez hatalmas erővel fog húzni a siker felé.

3

Találd meg a műfajodat!

Riport? Tárgy? Portré? Nánási betekintést ad a fotós műfajok sajátosságaiba, hogy ki tudd választani azt az irányt, amivel a leginkább azonosulni tudsz!

4

Fotózás lépésről lépésre: az alapbeállítások

Gyakorlati példán keresztül tanuljuk meg a fotózás három alapértékének, a záridőnek, a rekesznyílásnak és a fényérzékenységnek a viszonyát és beállításait.

5

Hogyan válassz kamerát?

Az első fényképezőgéped már ott van a zsebedben: a telefonod az. De ha valami komolyabbra vágynál, Nánási végigvezet a gépek evolúcióján, és segít a választásban.

6

Profi kamera a zsebedben

Nánási segít kiigazodni, mi az a pár dolog, amit érdemes berakni a mobilod mellé, mert jelentősen javít a fényképezési lehetőségeiden. De szó esik a tökéletes szelfiről is.

7

Komponálási tippek a gyakorlatban

Ikonikus budapesti épületek fotózásán keresztül ismerjük meg a helyes kompozíciós alapelveket. Nánási bemutatja kedvenc fotózási időszakát, a demerungot is.

8

Vállald a képeidet!

Nánási a saját tanulói képeit elemzi. Arra biztat, hogy te is kérj minél több személyes visszajelzést a fotóidra, hiszen az építő jellegű kritikák alapján tudsz fejlődni.

9

Portréfotózás. Teremtsd meg a légkört!

Portréfotózáson vagyunk a Nánási Stúdióban. Élesben ismerjük meg a portréfotózás műfaji sajátosságait és a modellel való bizalmi légkör létrehozásának titkait.

10

A különleges portréfotók titkai

A fotózáson mindig a fotós vezet. Nánási megmutatja, miként instruálja modelljét, hogy – a legelőnyösebb testtartásokat megtalálva – minél előnyösebb képek szülessenek.

11

Minden, ami a gomb lenyomása után történik

Az utómunka csodákra képes, de nem mindenható. Nánási szerint fontos az ízlésesség és a mértékletesség. El kell kerülni, hogy egy kép elveszítse alapvető karakterisztikáját.

12

A vlogolás lélektana. Hogyan kezdd el?

Nánási Pál és Ördög Nóra beavat a napi vlogolás műfaji sajátosságaiba. Ismerd meg Magyarország egyik leghíresebb vlogoló párosának tippjeit!

13

A pillanat ereje

A jó fotós sokkal több technikai megvalósítónál. Minden fotózásnak megvan a maga pillanata: ezt keresni kell, hogy megszülessen az igazi kép. Ez a pillanat teheti a képet időtlenné.