Benke Vali Leria
és Sarkadi Bálint
A jó szexről

A jó szex egy játszótér. A valódi kérdés az, mennyi bátorságod van felfedezni olyan dolgokat, amiket eddig nem ismertél, és mennyire mersz nyitott maradni az új lehetőségekre. A szex felszabadultság, öröm, játékosság, spontaneitásra való képesség egyvelege. Benke Vali Leria szexuálpszichológus és Sarkadi Bálint  klinikai szakpszichológuskurzusában rávilágít, hogy a jó szexet nem csak csinálni kell, hanem beszélni is róla. Segítenek elindítani az önismereti utadon és kideríteni, milyen üzenetet kaptál a szexualitásoddal kapcsolatban. Megvizsgálhatod a leggyakoribb szexuális félelmeket, és mestereink elárulják azt is, miként küzdhető le a szexet övező teljesítménykényszer.

Megmutatják, hogyan és miért érdemes kapcsolódnod az örömhöz és a saját testedhez az életed minden területén, hogy magasabb szintre emelhesd a gyönyörödet. Hisznek benne, hogy a jó szex alapja az őszinte kommunikáció és a tisztán lefektetett játékszabályok. Hidd el, ha kapcsolódni kezdesz a saját testedhez és a vágyaidhoz, az egy felszabadultabb szexuális élethez vezet.

A megfogalmazások legtöbbször heteroszexuális párokra utalnak, ugyanakkor minden rész ugyanúgy értelmezhető és használható nem heteroszexuális kapcsolatok esetén is.


Video ikon 7 epizód
A szexuális életed döntő része nem a praktikus, technikai dolgokon múlik, amikről a legtöbben a szex kapcsán beszélni szoktak. Nézz rá, hogy te mit hozol a múltadból és milyen üzeneteket kaptál a szexualitásoddal kapcsolatban.
Teszt ikon 13 perc
A szexuális gyönyöröd nem a partnereden múlik, hanem az önismereteden. Kapcsolódj az örömhöz, ismerkedj meg a saját testeddel és saját szükségleteiddel, hogy aztán képes legyél a partnerednek kommunikálni róluk.
Teszt ikon 13 perc
A spontán vágy nem is olyan spontán, mint azt gondolnád, dolgozni kell érte. A saját vágyad felkeltéséért pedig te magad felelsz. A vágy folyamatosan változik. Tanulj meg olyan kontextust teremteni, hogy minél aktívabban hozzáférhess!
Teszt ikon 13 perc
Mindenkinek vannak kérdései és bizonytalanságai. Ismerkedj meg a legnagyobb szexuális tévhitekkel, mint a spontán merevedés és a hüvelyi orgazmus, kerülj képbe olyan gyakori szexuális diszfunkciók hátterével, mint a korai vagy kései magömlés.
Teszt ikon 13 perc
A jó szexben az adja a legnagyobb biztonságot, ha mindenki felelősséget tud vállalni a saját öröméért, jóllétéért, és őszintén kommunikál. Azzal válhatsz igazán vonzó partnerré, ha tudsz nemet mondani és tartani a saját határaidat.
Teszt ikon 12 perc
A szexualitással kapcsolatban felmerülő legtöbb bizonytalanság és kérdés mögött valójában egy és ugyanaz az aggodalom húzódik meg: biztos, hogy normális vagyok? Megnyugtatunk, igen, minden oké veled! Alakíts ki olyan játszóteret, amelyen szívesen játszol!
Teszt ikon 10 perc