Gere és Sauska
A borok felfedezéséről

Gere Andrea beleszületett, Sauska Krisztián felnőttként talált rá, de mindkettőjük életévé és szenvedélyévé vált a borok világa.

Kurzusukban ledöntik a bor körüli tabukat. Mesélnek a magyar borvidékek jellegzetességeiről, a borkészítési folyamat összetettségéről, különböző szőlőfajtákról és arról, milyen ételhez mit érdemes inni. Elsősorban mégis abban segítenek, hogyan kezdj el borokat kóstolni. A legfontosabb, hogy legyél kíváncsi, fogj két tiszta poharat, két üveg bort és kezdj el beszélgetni róluk.

A bor összeköt. A bor mesél és meséltet. A bort nem kell túlmisztifikálni. Kapj választ kérdésekre, amiket eddig nem mertél feltenni, és élvezd Gere Andreával és Sauska Krisztiánnal közösen a borok megismerésének útját.


Video ikon 12 epizód
Gere Andrea és Sauska Krisztián elindít a borok felfedezésének útján, és arra biztat, hogy fogd fel egyszerűen: vegyél két tiszta poharat, két üveg bort és kezdj el beszélgetni róluk!
Teszt ikon 8 perc
Kiderül, hogyan válaszd ki az első kóstolásokhoz a megfelelő borokat, és praktikus tanácsokat kapsz a kezdő lépésekhez is.
Teszt ikon 15 perc
Andrea és Krisztián elmondják, milyen szempontokra figyelj egy-egy bor kóstolásakor. Nézz, szagolj, ízlelj!
Teszt ikon 12 perc
Tudd meg, mi történik a szőlőben és a pincészetben! Andrea és Krisztián elmesélik, mennyi munka van egy pohár jó bor mögött.
Teszt ikon 18 perc
Az ismerkedést a könnyen megfejthető, könnyed, üde, gyümölcsös fehérborokkal kezdd, mert ezek hozzák közel a borokat a szívedhez!
Teszt ikon 14 perc
Szívesen lépnél egyet? Kóstolj hordós érlelésű, komolyabb fehérborokat, és fedezd fel a különbséget az acéltartályos társaikhoz képest!
Teszt ikon 19 perc
Mi a gyöngyöző borok és a pezsgők alapja? Mi a különbség köztük? Mestereink segítenek eligazodni a habzóborok és pezsgők világában.
Teszt ikon 12 perc
Pezsgőt kovászos uborkával? Igen! Bicsár Attila kreatív chef segítségével könnyen elkészíthető, meglepő ételpárosításokat mutatunk a fehérborok mellé.
Teszt ikon 17 perc
A fehérek után a kékszőlők kerülnek a fókuszba. Ebben az epizódban a fehér- és vörösborok közötti átmenetet, a rosét – és jellemzőit – ismerheted meg.
Teszt ikon 8 perc
Tartasz a vörösborok karakteres ízvilágától? Mestereink megmutatják azokat a kékszőlőfajtákat, amelyekből igazán kerek, gyümölcsös borokat találhatsz!
Teszt ikon 17 perc
A közös utazás vége a komoly vörösborokhoz vezet. Andrea és Krisztián a három nagy ikonikus kékszőlőfajtát – Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon – és házasításaikat mutatják be neked.
Teszt ikon 14 perc
Fehér húsokat fehérborral, sötét húsokat vörösborral. Molnár Péter chef segítségével ledöntjük ezt a tévhitet, és izgalmas ételeket mutatunk rosék és vörösborok mellé.
Teszt ikon 15 perc