Nánási Pál
A fotózás alapjairól

Nánási Pál az egyik legismertebb fotós az országban. Meggyőződéssel vallja, hogy az őszinte pillanatok megörökítésének kivételes ereje van.

Nánási a fotózás alapjairól szóló kurzusában végigvezet a fotózás műfaji sajátosságain, a különböző témaválasztási helyzeteken, a fényképezőgépek típusain, a szükséges beállításokon, a fotózás alapelvein, a komponálás rejtelmein és az utómunka legfontosabb feladatain.

A saját műtermében zajló portréfotózáson igazolja meggyőződését: egy jó portréfotós ismérve a teljes bizalom kialakítása a modellel.

A kurzusban felesége, Ördög Nóra is feltűnik, hogy közösen beszéljenek a vlogolás rejtelmeiről.


Video ikon 13 epizód
Nánási Pál kurzusában arra biztat, hogy használd a pillanat erejét. Ne feledd: a legjobb fényképezőgép mindig az, ami a zsebedben van!
Teszt ikon
Mindenkinek a zsebében ott van a kamera, a világ pedig tele van olyan pillanatokkal, amiket le lehet fotózni. Nánási arra biztat, hogy ne csak fejben fotózzunk! Arra bátorít, hogy örökíts meg minél több pillanatot! Keresd meg a saját szenvedélyedet a fotózásban, mert ez hatalmas erővel fog húzni a siker felé.
Teszt ikon 10 perc
Riport? Tárgy? Portré? Nánási betekintést ad a fotós műfajok sajátosságaiba, hogy ki tudd választani azt az irányt, amivel a leginkább azonosulni tudsz!
Teszt ikon 20 perc
Gyakorlati példán keresztül tanuljuk meg a fotózás három alapértékének, a záridőnek, a rekesznyílásnak és a fényérzékenységnek a viszonyát és beállításait.
Teszt ikon 17 perc
Az első fényképezőgéped már ott van a zsebedben: a telefonod az. De ha valami komolyabbra vágynál, Nánási végigvezet a gépek evolúcióján, és segít a választásban.
Teszt ikon 10 perc
Nánási segít kiigazodni, mi az a pár dolog, amit érdemes berakni a mobilod mellé, mert jelentősen javít a fényképezési lehetőségeiden. De szó esik a tökéletes szelfiről is.
Teszt ikon 13 perc
Ikonikus budapesti épületek fotózásán keresztül ismerjük meg a helyes kompozíciós alapelveket. Nánási bemutatja kedvenc fotózási időszakát, a demerungot is.
Teszt ikon 18 perc
Nánási a saját tanulói képeit elemzi. Arra biztat, hogy te is kérj minél több személyes visszajelzést a fotóidra, hiszen az építő jellegű kritikák alapján tudsz fejlődni.
Teszt ikon 13 perc
Portréfotózáson vagyunk a Nánási Stúdióban. Élesben ismerjük meg a portréfotózás műfaji sajátosságait és a modellel való bizalmi légkör létrehozásának titkait.
Teszt ikon 16 perc
A fotózáson mindig a fotós vezet. Nánási megmutatja, miként instruálja modelljét, hogy – a legelőnyösebb testtartásokat megtalálva – minél előnyösebb képek szülessenek.
Teszt ikon 9 perc
Az utómunka csodákra képes, de nem mindenható. Nánási szerint fontos az ízlésesség és a mértékletesség. El kell kerülni, hogy egy kép elveszítse alapvető karakterisztikáját.
Teszt ikon 16 perc
Nánási Pál és Ördög Nóra beavat a napi vlogolás műfaji sajátosságaiba. Ismerd meg Magyarország egyik leghíresebb vlogoló párosának tippjeit!
Teszt ikon 14 perc
A jó fotós sokkal több technikai megvalósítónál. Minden fotózásnak megvan a maga pillanata: ezt keresni kell, hogy megszülessen az igazi kép. Ez a pillanat teheti a képet időtlenné.
Teszt ikon 10 perc