Nánási Pál
Az utazós mobilfotózásról

Egy dolog biztos Nánási Pali szerint: nem a fényképezőgép teszi a mestert. Második videókurzusában megmutatja, hogyan tudod te is mobiltelefonnal megörökíteni az utazós élményeidet. A mobiltelefon ma már egy komplett stúdió: bármire képes lehetsz vele.

Nánási arra biztat, hogy mindig mindenben keresd a mesét, amitől a képeidnek egyedi története lesz. Kurzusában megtanít, hogyan komponálj kreatívan különböző városrészekben, és miként fotózd le akár a hajnali fényekben, akár a naplementében vagy az esti városban az útitársadat. A kurzus során vele van Ördög Nóri, akivel tippeket ad nem csak különleges városi portrék, hanem a közös utazós képek készítéséhez is.

Nánási azt javasolja, hogy a nap végén válogasd ki a kedvenc felvételeidet, és még frissen készítsd el a mobilodon a képkorrekciókat is. Így biztosan olyan képek születnek, amiket tényleg albumba vagy falra teszel majd.

És mi nem csak beszélünk a mobilos lehetőségekről!

A teljes kurzust Samsung Galaxy S22 Ultra készülékekkel forgattuk.


Video ikon 7 epizód
A kurzust támogatta: SAMSUNG
Nánási arra bátorít, hogy indulj el akár egyetlen mobiltelefonnal, és megmutatja, milyen lehetőségek rejlenek a városi fotózásban – hajnaltól egészen az esti fényekig.
Teszt ikon 2 perc
Menj ki a még ébredező városba és használd ki a csodálatos reggeli súrlófényeket. Tanuld meg a kompozíciós alapokat és kezdd el helyére tenni a vonalakat, hiszen ez különbözteti meg a művészetet egy sima utazási fotótól.
Teszt ikon 14 perc
Nánási Pali hisz a természetes képek erejében. Megtanít, hogyan válassz optikát városi portrékhoz és miként vezesd a modelledet fotózás közben. Megmutatja, hogyan tudsz játszani a fényekkel, árnyékokkal, vezérvonalakkal a szűk macskaköves utcákban.
Teszt ikon 15 perc
Egy városi portré lehet beállított, vagy éppen egy titokban elkapott pillanat. Nánási megmutatja, hogyan fotózz kreatívan egy főtéren, illetve miként lesznek teljesen spontánok vagy akár egészen bevállalósak a telefonnal készült portréfotóid.
Teszt ikon 13 perc
Egy utazás elengedhetetlen része a konyhaművészet, nem csak hedonistáknak. Nánási megmutatja, hogyan kezeld tudatosan a fényeket és miként dokumentáld igazán látványosan a gasztronómiai élményeidet.
Teszt ikon 15 perc
Nánási vallja, hogy mindig érdemes a képeidet megszemélyesíteni. Megmutatja, hogyan fotózz a naplementében a tengernél, és arra buzdít, hogy mindenképpen használd ki a kék órát: a mesterséges és természetes fények kombinálásának erejét.
Teszt ikon 16 perc
Nánási Pali megtanítja, hogyan tudsz mobiltelefonnal alig pár perc alatt képeket szerkeszteni. Megmutatja a legfontosabb beállításokat, és azt javasolja, te is mindig olyan képeket készíts, amelyek kifejezik az éppen aktuális hangulatodat és stílusodat.
Teszt ikon 16 perc