Molnár Ferenc Caramel

A dal születéséről

werkfilm

Werkfilm

árak

Árak

videó

9 epizód

Molnár Ferenc Caramel

Molnár Ferenc Caramel a 2004-es Megasztár tehetségkutató nyertese, énekes, zeneszerző, dalszövegíró. Caramel a gépsor mellett kezdett énekelni, nem járt zeneiskolába, viszont pontosan tudta, hogy a zene az élete, ebből szeretne megélni, és ennek érdekében minden lehetőséget megragadott. Autodidakta módon sok tapasztalatra és technikára tett szert, ezeket ellesve te is fejleszteni tudod magadat.

Caramel a hangképzésen túl a dallam és dalszöveg születésétől kezdve egy dal dramaturgiai felépítésén át egészen a stúdiófelvételek műhelytitkaiig bepillantást enged alkotói folyamatába. A dal születése kapcsán megismert személyes praktikáinak gyakorlásával te is rövid időn belül hallani fogod éneklésedben a változást!

Epizódok

1

Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

Hírnév? Címlapfotó? Díjak? Te mit szeretnél elérni az énekléssel? Caramel arra biztat: inkább az a cél lebegjen a szemed előtt, hogy a zenéddel élményt és örömet szerezz!

2

Így írom a dalt

Harmóniamenet, dallam, dalszöveg: ezek egy dal alapjai. Mi történik, ha valahol hiba csúszik a zeneszerzés folyamatába, vagy nem jön az ihlet? Caramel ezekre a helyzetekre mutat megoldást!

3

Átutazóban intró és refrén között

Caramel az „Átutazók” című számmal lépésről lépésre bemutatja, hogyan épül fel egy popdal, milyen szerkezeti elemektől és megoldásoktól lesz igazán izgalmas az összhatás.

4

Átutazóban refrén és lezárás között

Caramel elárulja, hogyan építkezik egy dal, milyen extra elemeket lehet belecsempészni az élmény fokozásáért, mitől jön meg az Átutazók igazi lüktetése, és mennyire fontos az izgalmas lezárás!

5

A dalszövegírás technikái

Caramel a dalszövegírás szubjektív és kreatív folyamát mutatja meg, ahol nem kőbe vésett, sokkal inkább íratlan szabályok érvényesülnek. Tippjeinek segítségével közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy egy igazán jól működő dalszöveged születhessen.

Mutasd a többi epizódot is