Molnár Ferenc Caramel
A dal születéséről

Molnár Ferenc Caramel a 2004-es Megasztár tehetségkutató nyertese, énekes, zeneszerző, dalszövegíró. Caramel a gépsor mellett kezdett énekelni, nem járt zeneiskolába, viszont pontosan tudta, hogy a zene az élete, ebből szeretne megélni, és ennek érdekében minden lehetőséget megragadott. Autodidakta módon sok tapasztalatra és technikára tett szert, ezeket ellesve te is fejleszteni tudod magadat.

Caramel a hangképzésen túl a dallam és dalszöveg születésétől kezdve egy dal dramaturgiai felépítésén át egészen a stúdiófelvételek műhelytitkaiig bepillantást enged alkotói folyamatába. A dal születése kapcsán megismert személyes praktikáinak gyakorlásával te is rövid időn belül hallani fogod éneklésedben a változást!


Video ikon 9 epizód
Hírnév? Címlapfotó? Díjak? Te mit szeretnél elérni az énekléssel? Caramel arra biztat: inkább az a cél lebegjen a szemed előtt, hogy a zenéddel élményt és örömet szerezz!
Teszt ikon 8 perc
Harmóniamenet, dallam, dalszöveg: ezek egy dal alapjai. Mi történik, ha valahol hiba csúszik a zeneszerzés folyamatába, vagy nem jön az ihlet? Caramel ezekre a helyzetekre mutat megoldást!
Teszt ikon 11 perc
Caramel az „Átutazók” című számmal lépésről lépésre bemutatja, hogyan épül fel egy popdal, milyen szerkezeti elemektől és megoldásoktól lesz igazán izgalmas az összhatás.
Teszt ikon 10 perc
Caramel elárulja, hogyan építkezik egy dal, milyen extra elemeket lehet belecsempészni az élmény fokozásáért, mitől jön meg az Átutazók igazi lüktetése, és mennyire fontos az izgalmas lezárás!
Teszt ikon 11 perc
Caramel a dalszövegírás szubjektív és kreatív folyamát mutatja meg, ahol nem kőbe vésett, sokkal inkább íratlan szabályok érvényesülnek. Tippjeinek segítségével közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy egy igazán jól működő dalszöveged születhessen.
Teszt ikon 12 perc
Caramel saját módszereivel segít megtalálni a természetes hangszínedet. Elárulja a saját beéneklési és gyakorlási technikáit, illetve arra biztat, hogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!
Teszt ikon 13 perc
Caramel élesben, egy amatőr énekesnő, Anikó segítségével mutatja meg, hogyan lendülj túl apró trükkökkel a kisebb nehézségeken, és miként légy szabad és játékos az énekstílusod fejlesztésében!
Teszt ikon 13 perc
Elérkezett a nagy pillanat: az elkészült dalról stúdiófelvétel készül! Caramel élesben, Nagy Bogi segítségével mutatja meg, hogy még az utolsó simítások során is alakul a felvétel!
Teszt ikon 15 perc
Ha már tudod, hogy mit szeretnél, és miről álmodsz, akkor csupán annyi a dolgod, hogy ragadd meg a lehetőséget, és minden döntést ennek a célnak rendelj alá!
Teszt ikon 7 perc