Nyáry Krisztián

A történetek erejéről

werkfilm

Werkfilm

árak

Árak

videó

7 epizód

Nyáry Krisztián

Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember és történetmesélő. Kurzusában meggyőződéssel vallja, hogy az irodalmon keresztül gyűjtött tapasztalatok elengedhetetlenek az üzleti és személyes sikereidhez is. Annak idején a barátaival kezdte megosztani a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló posztjait; oldalát ma már több mint ötvenezren követik.

Megmutatja, mire jók valójában a könyvek, hogyan fejlesztik az érzelmi intelligenciád, miként tesznek kritikusabb gondolkodóvá, továbbá kifejti azt is, miért jelentenek a könyvek ugródeszkát minden ember számára a céljai eléréséhez.

Mindennek és mindenkinek van egy története. Krisztián rávilágít, hogy a Csillagok háborúja, a Harry Potter és az Újszövetség valójában ugyanaz a történet. Gyakorlatiasan és kreatív feladatokon keresztül vezet végig azon, miként kell felépíteni egy maradandó történetet. Tippeket ad a tömörítéshez, kiemeli a szempontváltás fontosságát, segít kialakítani saját írásod stílusát. Arra biztat, hogy merj játszani, kísérletezz és mindig bátran kérdőjelezd meg a szabályokat!

Epizódok

1

Erről fog szólni az én MesterAkadémiám

Nyáry Krisztián betekintést ad kurzusába az olvasás, a történetek és a szavak ránk gyakorolt hatásáról.

2

Mi köze az irodalomnak a sikeredhez?

Miért igaz az a mondás, hogy „nem veszek fel olyan IT fejlesztőt, aki nem olvas szépirodalmat”? Nyáry Krisztián rávilágít, miért érdemes megismerned az irodalom hatásmechanizmusát, és elmondja, hogyan tudod hasznosítani egy bölcsész nézőpontját az üzleti világ bármelyik területén.

3

A nagy félreértés az iskolából

Mesterünk segít megérteni, hogy többségünknél hol csúszik el a viszony az irodalommal, s miért érdemes újragondolni ezt a viszonyt. Tippeket ad ahhoz, mi módon kezdd újra az olvasást, s azt is levezeti, miért érdemes ezt megtenned.

4

A könyvek rejtett ereje

Miként tudod hasznosítani az irodalomba sűrített érzelmi tapasztalatokat a mindennapokban? Nyáry Krisztián megmutatja, hogyan segít az irodalom megérteni a világ működését, s azt is, hogyan fejleszthető az olvasás által az érzelmi intelligenciád vagy a kritikus gondolkodásmódod.

5

Így építs fel maradandó történeteket!

Milyen a klasszikus hármas történetfelépítés? Hogyan változhat meg egy történetet, ha más narratívából meséled? Nyáry Krisztián konkrét példákon keresztül játékosan mutatja be a történetmesélés és perspektívaváltás lehetőségeit.

Mutasd a többi epizódot is