Széll Tamás - Szulló Szabina

a Nagyi kamrájának titkairól

werkfilm

Werkfilm

árak

Árak

videó

8 epizód

Széll Tamás - Szulló Szabina

Miért érdemes visszanyúlni a gyökereidhez, és mitől igazán más a „hazai”? Szulló Szabina és Széll Tamás Michelin-csillagos chefpáros megmutatják, hogyan tudod te is bezárni a különböző évszakok gyümölcseit és zöldségeit egy befőttesüvegbe, és mindezt hogyan csináld tudatosan. Fedezd fel velük Nagymamáink elfeledett kincseit, és ismerd meg, hogyan kerül egy darabka otthon is a jól ismert ízek mellé. 

Mestereinktől megtanulhatod, miként válhat a meggymagozás meditációvá, hogyan léphetsz túl a kovászos uborkák világán, miként tudsz felturbózni egy salátát saját készítésű ecetekkel, vagy éppen hogyan emeld új szintre a Nagyi palacsintáját és töltsd meg a saját baracklekvároddal.

Hidd el, nem kell megvárni a nagyikort, hogy befőttesüvegek sorakozzanak a kamrapolcon. Meríts ötleteket mestereinktől, hogy a befőzés élmény és alkotás legyen.

Epizódok

1

Erről fog szólni a mi MesterAkadémiánk

2

Befőzés, de miből?

Érett vagy kevésbé piros? Roppanós vagy puhább? Honnan lehet tudni egy gyümölcsről vagy zöldségről, hogy pont a legmegfelelőbb számunkra a befőzéshez? Mestereink elárulják, honnan szerezd be az alapanyagokat és hogyan készítsd elő őket kezdés előtt. Minden a higiéniánál kezdődik.

3

Ismerd meg a lekvárkészítés aranyszabályait!

Mi az a pektin, és miért ne ódzkodj a gyümölcs héjától? Hogyan válassz cukormennyiséget, meddig érdemes főzni a gyümölcsöt, és el kell-e távolítani a habot a tetejéről? A befőzésnek kevés trükkje van, de mestereink elárulják azokat az ökölszabályokat, amiket viszont be kell tartani.

4

Így készíts házi szörpöt zero-waste szemlélettel!

Ismerd meg, hogyan készülnek a gyermekkorunkat idéző, különleges aromájú, illatos, zamatos házi szörpök, és hogyan tudod készítéskor a fenntarthatóság jegyében a gyümölcs minden összetevőjét hasznosítani.

5

Tedd el a nyári gyümölcsöket a hideg napokra!

Mi a különbség a kompót és a befőtt között? Tanulj meg egész gyümölcsöket tartósítani, hogy aztán télen elő tudd venni őket, amikor híján leszel a friss gyümölcsöknek.

Mutasd a többi epizódot is