Széll és Szulló
A Nagyi kamrájának titkairól

Miért érdemes visszanyúlni a gyökereidhez, és mitől igazán más a „hazai”? Szulló Szabina és Széll Tamás Michelin-csillagos chefpáros megmutatják, hogyan tudod te is bezárni a különböző évszakok gyümölcseit és zöldségeit egy befőttesüvegbe, és mindezt hogyan csináld tudatosan. Fedezd fel velük Nagymamáink elfeledett kincseit, és ismerd meg, hogyan kerül egy darabka otthon is a jól ismert ízek mellé. 

Mestereinktől megtanulhatod, miként válhat a meggymagozás meditációvá, hogyan léphetsz túl a kovászos uborkák világán, miként tudsz felturbózni egy salátát saját készítésű ecetekkel, vagy éppen hogyan emeld új szintre a Nagyi palacsintáját és töltsd meg a saját baracklekvároddal.

Hidd el, nem kell megvárni a nagyikort, hogy befőttesüvegek sorakozzanak a kamrapolcon. Meríts ötleteket mestereinktől, hogy a befőzés élmény és alkotás legyen.


Video ikon 8 epizód
Szulló Szabina és Széll Tamás kurzusukban megmutatják, hogyan tudod te is bezárni a különböző évszakok gyümölcseit és zöldségeit egy befőttesüvegbe.
Teszt ikon 3 perc
Érett vagy kevésbé piros? Roppanós vagy puhább? Honnan lehet tudni egy gyümölcsről vagy zöldségről, hogy pont a legmegfelelőbb számunkra a befőzéshez? Mestereink elárulják, honnan szerezd be az alapanyagokat és hogyan készítsd elő őket kezdés előtt. Minden a higiéniánál kezdődik.
Teszt ikon 13 perc
Mi az a pektin, és miért ne ódzkodj a gyümölcs héjától? Hogyan válassz cukormennyiséget, meddig érdemes főzni a gyümölcsöt, és el kell-e távolítani a habot a tetejéről? A befőzésnek kevés trükkje van, de mestereink elárulják azokat az ökölszabályokat, amiket viszont be kell tartani.
Teszt ikon 12 perc
Ismerd meg, hogyan készülnek a gyermekkorunkat idéző, különleges aromájú, illatos, zamatos házi szörpök, és hogyan tudod készítéskor a fenntarthatóság jegyében a gyümölcs minden összetevőjét hasznosítani.
Teszt ikon 9 perc
Mi a különbség a kompót és a befőtt között? Tanulj meg egész gyümölcsöket tartósítani, hogy aztán télen elő tudd venni őket, amikor híján leszel a friss gyümölcsöknek.
Teszt ikon 12 perc
Mi az az „umami”, amiért mindannyian imádjuk a paradicsomot? Fedezd fel, mi mindenhez kezdhetsz ezzel az egyetlen zöldséggel! Ismerd meg a paradicsomcsepegtetést, a pürésítésen és az aszaláson át egészen a konzerválási technikákig.
Teszt ikon 16 perc
Már a nagymamáink is tudták, hogy az erjesztett ételek jót tesznek az egészségünknek és erősítik az immunrendszert. Itt az idő, hogy te is továbblépj a kovászos uborkák unalmas világán! Tuningold fel a salátákat saját házi készítésű, ízesített ecetekkel!
Teszt ikon 18 perc
Hogyan turbózd fel Nagyi palacsintáját vagy tejberizsét? Mestereink arra biztatnak, kutasd fel a Nagyi-féle kockás receptfüzetet, s ismerd meg először a szabályokat, hogy utána bátran meg tudd szegni őket!
Teszt ikon 15 perc